Hlavní obsah

První trest za vyhrožování střelbou jako na fakultě. Muž z Klatovska dostal podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bude to strašný, co udělám. Ten chcípák na tý fakultě, to je hovno. Já jsem nastavenej na jatka. Chcípnete všichni. Za tyto výhrůžky potrestal v pátek klatovský okresní soud Pavla Oudese ze Sušice 8 měsíci vězení s podmíněným odkladem na 2 roky a dohledem probačního úředníka. Podle policie jde o první případ vyhrožování, kdy soud uložil trest, v návaznosti na prosincovou střelbu na Filozofické fakultě UK v Praze. Rozsudek je pravomocný.

Obviněný muž u klatovského okresního soudu Video: Patrik Biskup, Novinky

 
Článek

Součástí rozsudku jsou i další omezující opatření. „Obviněnému jsem uložila povinnost docházet na sezení k psychologovi a zakázala mu jakkoliv kontaktovat jeho bývalou přítelkyni, které tyto zprávy posílal,“ uvedla soudkyně Martina Šimánková.

Ta také Oudese důrazně upozornila, že jde o velmi závažné a neomluvitelné jednání.

„Proto jsem mu i jako dosud netrestanému uložila trest v horní polovině zákonné sazby, která je maximálně rok,“ vysvětlila soudkyně, s tím, že pokud ve zkušební době provede jakýkoliv prohřešek, půjde rovnou do vězení.

„Nemyslel jsem to vážně“

Muž se hájil tím, že to tak nemyslel a že by nikdy nic takového neudělal. Napsal to prý v emocích, kdy nedokázal rozdýchat rozchod s přítelkyní. Podle svých slov nebyl opilý ani pod vlivem jiných omamných látek.

„Už jen to, že na to někdo pomyslí, tak je to první varování. Nelze to nijak podceňovat a ani omlouvat,“ uzavřela soudkyně.

Policisté zadrželi Oudese tento týden poté, co v pondělí psal přes mobilní aplikaci WhatsApp své bývalé partnerce, že ji a další lidi zabije. Ve zprávách právě také vyhrožoval, že zopakuje vraždění na pražské škole, kde tamní student zabil 14 lidí.

„Chcípněte všichni. Já zítra jedu udělat spoušť. Zítra bude můj den. Už vás mám dost. Bude to strašný, co udělám. Ten chcípák na tý fakultě, to je hovno. Já jsem nastavenej na jatka,“ napsal mimo jiné Oudes expartnerce.

Žena hned kontaktovala policii. Obávala se, že někdejší partner má zbraň.

„Po muži jsme začali okamžitě pátrat. Díky operativní činnosti a spolupráci několika složek jsme dvaačtyřicetiletého muže zanedlouho vypátrali a zadrželi nedaleko Sušice,“ přiblížila policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Kriminalisté mu následující den sdělili v režimu zrychleného, zkráceného přípravného řízení podezření z přečinu nebezpečného vyhrožování.

V Plzeňském kraji už jde o druhý případ, který policie řešila. Těsně po hrůzném činu vyhrožoval 37letý opilý muž, že vystřílí vesnici na Plzeňsku. Skončil v cele předběžného zadržení.

Dostanu špatnou známku a všechny vystřílím. Policisté řeší další případ napodobování střelce z fakulty

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám