Hlavní obsah

Merkelová zatrhla „bezpečným přístavům” převzetí migrantů

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K přerozdělení migrantů, kteří podle nevládních organizací skončili v naprosto nepřijatelných podmínkách v táboře Moria 2.0 na řeckém ostrově Lesbos poté, co původní tábor počátkem září lehl popelem, je zapotřebí řešení v rámci Evropské unie. Spolková vláda kancléřky Angely Merkelové na tomto postoji trvá.

Foto: Pool, Reuters

Německá kancléřka Angela Merkelová

Článek

Merkelová to potvrdila v úterý v Berlíně při setkání se zástupci více než 200 německých měst, která se považují za „bezpečná útočiště“ pro uprchlíky uvázlé na řeckých ostrovech či zachráněné ve Středozemním moři, u ní ale neuspěli.

Evropská pomoc? Pouhá chiméra

„Jen naše vstřícnost pochopitelně migrační krizi nevyřeší. Spolková vláda by přesto měla spolupracovat s ochotnými městy a okresy. Evropské řešení není nic jiného než chiméra,“ řekl Christoph Landscheidt, místopředseda Svazu obcí a měst v narážce na fakt, že na oficiální výzvu Berlína podělit se o migranty z Morie nikdo v EU nekývl.

Buď do tábora, nebo bez žádosti o azyl, pohrozily řecké úřady migrantům

Evropa

Z tradičních spojenců podle týdeníku Der Spiegel Francie neodpověděla a Švédsko rovnou vzkázalo: ne.

Reklama

Výběr článků

Načítám