Hlavní obsah

Medvěděv se blýskl hodinkami, na Putina nemá

Právo, brw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novou technickou hračku má ruský premiér Dmitrij Medvěděv: na poradě u prezidenta Putina se objevil s hodinkami Apple Watch, které se v Rusku ještě neprodávají.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Na ilustračním snímku šéf Applu Tim Cook s chytrými hodinkami Watch

Článek

Apple začal nabízet chytré hodinky minulý měsíc. Na trh pustil celkem 38 variací s cenami od 349 dolarů (téměř devět tisíc Kč) u sportovní verze až po deset tisíc dolarů a více za luxusní verzi Edition. Zájemci si je ale mohou koupit zatím jen v několika luxusních buticích v Tokiu, Los Angeles, Londýně a Paříži nebo v pár autorizovaných obchodech v Číně.

To však pro Medvěděva není problém. Také svůj milovaný iPhone, kvůli němuž si u Rusů vysloužil přezdívku „Ajfončik“, měl ještě dříve, než ho začali v Rusku prodávat. A iPhone 4 mu v roce 2010 daroval Steve Jobs, legendární zakladatel Applu, den před uvedením na trh.

Podle listu Komsomolskaja pravda se ale premiér hodinkami na poradě nechlubil. „Jen tam skromně poseděl a nikomu nic neřekl,“ poznamenal v pátek na Twitteru reportér listu.

Medvěděvovu skromnost má zřejmě na svědomí nejen úcta, která ho k prezidentu, jenž je zároveň jeho mentorem, váže. Putin totiž do společnosti nosívá hodinky značky Patek Philippe za zhruba 150 tisíc dolarů.

Navíc premiér určitě ví, že šéf Kremlu má sbírku hned několika modelů této značky, jejíž hodnota se odhaduje na 700 tisíc dolarů.

Reklama

Výběr článků

Načítám