Hlavní obsah

Mečiar se cítí po operaci srdce dobře, chtěl by už pracovat

Právo, IVan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Bývalý slovenský premiér Vladimír Mečiar (65) se po nedělní operaci srdce cítí dobře a podle lékařů měl okamžitě chuť pracovat. Lékaři hodnotí stav bývalého premiéra jako stabilizovaný a připouští, že koncem týdne by mohl být propuštěn do domácího léčení.

Článek

"V pondělí jsme ho odpojili od přístrojů. Chtěl okamžitě pracovat, proto se obávám, že ho neudržíme v nemocnici ani do konce plánované hospitalizace," uvedl na mimořádné tiskové konferenci šéf kardiocentra v Banské Bystrici Peter Mečiar.

Lékaři Mečiarovi voperovali čtyři by - passy, aby přemostili zúžené části cév. Lékaři mu doporučují měsíc naprostého klidu, ale sami nevěří, že to Mečiar dodrží.

"Tímto zákrokem se zlepší činnost srdce, prodlouží se život pacienta a zlepší se kvalita jeho života," dodal šéf kardiocentra. Mečiar měl potíže s dýcháním, protože srdce nebylo dostatečně prokrvené.

Lékaři přiznali, že termín operace určili na neděli, aby se vyhnuli nadměrné pozornosti médií a veřejnosti. "Před operací je potřebné vytvořit klidné prostředí pro operační tým i pro pacienta," dodal Mečiar.

Bývalý premiér, známý svou prudkou povahou, měl v posledním období zdravotní potíže. V prosinci 2005 překonal těžký zápal plic a měl problémy také s páteří. V polovině prosince 2006 byl hospitalizován, lékaři zjistili poškození koronárních cév srdce a rozhodli se pro operaci.

Reklama

Související články

Slovenské strany podepsaly koaliční smlouvu

Dva týdny trvalo Slovensku ustavit koaliční vládu, která má v parlamentu většinovou podporu. Předsedové stran Směr - sociální demokracie Robert Fico, Slovenské...

Výběr článků

Načítám