Hlavní obsah

Malé letadlo spadlo mezi domy na předměstí Paříže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři zraněné si vyžádal pád malého sportovního letadla mezi obytné domy na jižním předměstí Paříže. Podle webu listu Le Parisien byl na začátku havárie pokus o nouzové přistání kvůli poruše motoru.

Foto: Profimedia.cz

Val-de-Marne (ilustrační foto)

Článek

Pilot letadla se dvěma pasažéry usiloval o nouzové přistání poblíž ulice Maxima Gorkého ve Villejuif v departementu Val-de-Marne, jižním předměstí francouzské metropole. Podle webu francebleu.fr šlo o 82letého leteckého instruktora, který měl s sebou na palubě dva žáky ve věku 28 a 29 let. Zatím není jasné, kdo ze zmíněných měl ve chvíli havárie knipl v rukou.

„Zrovna jsem kouřil cigaretu u okna v kuchyni, když jsem si všiml letadla, které velmi, ale opravdu velmi pomalu klesalo. Bylo tak nízko, že na mé zahradě už skoro škrtalo. O deset vteřin později jsem slyšel malou ránu. Evidentně se trochu polámalo, když spadlo,“ řekl stanici BFM TV Fabien, který bydlí nedaleko místa nehody.

Záběry letadla s ulomenými křídly i ocasními plochami se staly hitem sociálních sítí. To, že ze značně pomačkaných plechů bílého letadla s červeným pruhem poházených u výškové budovy trojice vyvázla se zraněními, které je neohrožují na životě, považují hasiči, kteří u havárie zasahovali, za malý zázrak.

Letadlo vzlétlo z města Rouen, vzdáleného asi 115 kilometrů severozápadně od Paříže. Cíl cvičného letu instruktora a dvou žáků byl v departementu Yvelines, který bezprostředně sousedí s francouzskou metropolí.

Z motoru čínského airbusu se ulomily lopatky, letoun se začal mocně třást

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám