Hlavní obsah

Letadlo s Navalným přistálo v Berlíně, kde jej čeká léčba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letadlo s předním ruským opozičním politikem Alexejem Navalným, které v sobotu brzy ráno vzlétlo ze sibiřského Omsku, přistálo na berlínském letišti Tegel. Oznámila to Navalného mluvčí Kira Jarmyšová, která se domnívá, že byl významný představitel ruské opozice otráven. Politika, jenž je stále ve vážném stavu, doprovodila na palubě letadla jeho manželka.

Foto: Michael Kappeler, ČTK/AP

Letadlo s Alexejem Navalným po přistání na berlínském letišti Tegel.

Článek

"Letadlo s Alexejem právě přistálo v Berlíně," napsala Jarmyšová na twitteru. Dříve uvedla, že politika čeká ještě dlouhý boj o život i zdraví, převoz do berlínské nemocnice Charité však uvítala jako první krok na této cestě.

Zdravotní stav Navalného je po převozu do Berlína stabilizovaný, řekl deníku Bild aktivista Jaka Bizilj, který letecký transport z Omsku organizoval.

Německé letadlo se speciálním zdravotnickým vybavením, které v sobotu Navalného dopravilo k léčení do Berlína, přistálo na letišti v Omsku v pátek ráno. Ruští lékaři zprvu tvrdili, že převoz zatím není ze zdravotních důvodů možný, ale pak změnili názor. Stav pacienta se podle nich stabilizoval a už nebrání přepravě do zahraničí.

Žádný jed, Navalnyj má metabolickou poruchu, tvrdí lékaři v Omsku

Zahraniční

Agentura AP vývoj spojila se stoupajícím mezinárodním tlakem na Moskvu.

Navalného manželka, která žádala prezidenta Vladimira Putina, aby převoz jejího muže do Německa umožnil, musela podepsat prohlášení, že si je vědoma rizik tohoto kroku. Němečtí lékaři a experti, kteří přiletěli pro Navalného, už předtím konstatovali, že pacient je schopen transportu.

Reklama

Výběr článků

Načítám