Hlavní obsah

Kuciakovu vraždu asi spojí s jiným případem. Výslechy by začínaly od nuly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenský specializovaný soud v Pezinku zvažuje možnost, že případ vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové spojí s případem přípravy vraždy prokurátorů. Denník N v této souvislosti upozornil, že u soudu by se pak vše projednávalo od začátku.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Pieta připomínající dva roky od vraždy Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové

Článek

Případ vraždy bude totiž pravděpodobně projednávat nový soudce, protože člen původního senátu Ivan Matel je už šest týdnů neschopen práce.

„Pokud obžalovaní nedají souhlas k tomu, aby se věcí zabýval senát v jiném složení, celý případ se bude muset projednávat od začátku, včetně výslechů všech svědků, znalců a prezentování důkazů,” uvedl Denník N.

NSS: Osvobození Kočnera z Kuciakovy vraždy bylo předčasné

Evropa

V obou případech figurují jako obžalovaní Marian Kočner a Alena Zsuzsová. Oba měli podle obžaloby připravovat vraždu prokurátorů Maroše Žilinky, Petra Šufliarského a Daniela Lipšice.

Novinář a jeho snoubenka byli zavražděni v únoru 2018. Rozsudek padl 3. září 2020, ale nejvyšší soud ho v červnu 2021 zrušil. Kočner a Zsuzsová však byli právoplatně odsouzeni v jiných případech a jsou ve vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám