Hlavní obsah

Krymský most ucpali lidé odjíždějící slavit svátky do Ruska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na mostě spojujícím Krym s Ruskem se v pátek utvořila fronta. Ucpali ho lidé odjíždějící na oslavu pravoslavných svátků na pevninu. Fronty se tvořily kvůli pečlivým bezpečnostním kontrolám, uvedla agentura AP.

V tříkilometrové koloně na mostě na Krymu uvázlo kvůli bezpečnostním kontrolám asi 1200 vozidel.Video: AP

 
Článek

V koloně dlouhé tři kilometry bylo přes 1200 aut. Podle místních úřadů čekání zabralo čtyři hodiny. Pro kontroly však měli řidiči pochopení.

„Jedeme ze Simferopolu oslavit Nový rok do slunné Anapy. Uvázli jsme tady na dlouho, už tu sedíme 1,5 hodiny. Kontroly jsou samozřejmě nutné, ale mohli by během svátků zvýšit počet lidí, kteří bezpečnostní kontrolu provádějí,“ uvedla Irina Arťomenková.

Podobně se vyjadřoval i místní obyvatel Viktor Kazak: „Nejsme unaveni, protože je to v pohodě. Bezpečnost je důležitá. A uváznout tu na hodinu není tak moc.“

Foto: AP

V tříkilometrové koloně na mostě na Krymu uvázlo kvůli bezpečnostním kontrolám asi 1200 vozidel.

Nevadilo by mu ani delší čekání. „Bezpečnost je mnohem důležitější. Nechme je kontrolovat a zkoumat, je to jejich práce. Pak tu nejsou žádná překvapení,“ dodal s narážkou na výbuch mostu na podzim.

V opačném směru, kdy lidé naopak jeli slavit Vánoce na Krym, byla situace složitější, protože kolona měla pět kilometrů.

Ve čtvrtek byla situace ještě horší, lidé mířící z Krasnodarského kraje na Krym si na sociálních sítích stěžovali, že čekali až deset hodin.

Rusko může zaútočit o pravoslavných svátcích, varuje britská rozvědka

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám