Hlavní obsah

Koronavirus se v Itálii rozšířil už i na jih země

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Palermo
Aktualizováno

Itálie v úterý nahlásila první případ nákazy koronavirem z jihu země. V sicilském Palermu byla pozitivně testována turistka z Lombardie, uvedla agentura Ansa. Sedm lidí na následky viru v Itálii zemřelo, nakažených je 231.

Foto: Flavio Lo Scalzo, Reuters

Žena před operou La Scala v Milánu

Článek

„Máme pozitivní test na koronavirus,“ uvedl sicilský region.

Nemocí COVID-19, kterou koronavirus způsobuje, se nakazila turistka z Bergama. Žena byla umístěna přijata do nemocnice Cervello. Zdravotníci zřídili karanténu pro přátele, kteří s turistkou cestovali, a lidi, kteří s ní byli v úzkém kontaktu.

Už šest mrtvých na koronavirus v Itálii. Izolovaná města, lidé vykupují obchody

Evropa

Hlavním důvodem prudkého nárůstu počtu nakažených novým typem koronaviru v Itálii je, že se virus rozšířil z nemocnice na severu země. Nákazu v nemocnici ve městečku Codogno podle všeho roznesl 38letý rezident, který minulou neděli dostal horečku a zašel proto na pohotovost do tamní nemcnice.

Lékaři ho poslali domů s tím, že je nachlazený. Hospitalizován byl až o dva dny později, když se jeho stav nezlepšil. Stále se však neví, od koho se tento „pacient jedna“ nakazil. Testy u jeho známého, který se na konci ledna vrátil z Číny, totiž nemoc nepotvrdily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám