Hlavní obsah

Most na Krym byl uzavřen, stoupal z něj hustý dým. Jen cvičení, uklidňují Rusové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Obyvatele Kerče na Krymu ráno vyděsil sloup dýmu nad Krymským (Kerčským) mostem. Záběry zveřejnila místní média s komentářem, že „podle předběžných údajů se má jednat o vojenské cvičení“. Později uvedla, že se dým rozpustil a „je vidět, že most je celý“. V současné době je podle agentury TASS most už průjezdný.

Foto: Anton Heraščenko

Dým na Kerčském mostě

Článek

„V místech, z nichž původně stoupal černý dým, znovu odpálili dýmovnici a oblast zahalil kouř bílý,“ informoval server kerch.fm.

Jde o hlavní dopravní a zásobovací tepnu spojující Rusko s ukrajinským poloostrovem anektovaným v roce 2014.

„Věřte jenom nám“

„Krymský most je uzavřen kvůli vojenskému cvičení. Doprava bude obnovena za několik hodin. Důsledně všechny žádám, aby věřili pouze důvěryhodným zdrojům informací“, uklidňoval šéf ruské správy Krymu Sergej Aksjonov.

Aksjonov vyvracel podezření obyvatel z dalšího útoku poté, co byl most záměrně poškozen loni v říjnu. Tehdy na něm vybuchl projíždějící nákladní vůz a detonace poškodily také vlakovou soupravu se sedmi cisternami s palivem, která jej ve stejnou chvíli míjela po železniční trati vedoucí nad místem exploze.

Ačkoliv se k útoku Ukrajina oficiálně nepřihlásila, existují předpoklady, že s ním měla co do činění.

Tajemník ukrajinské bezpečnostní rady Oleksij Danilov v reakci na úterní útoky na ruském území uvedl, že se Rusové nebudou moci cítit v bezpečí, dokud bude válka pokračovat. Průniky budou i v jiných pohraničních oblastech. „Brjanská, Kurská, Voroněžská oblast a další kraje,“ upřesnil Danilov.

Maxar zveřejnil satelitní snímky poškozeného Kerčského mostu

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám