Hlavní obsah

Katapult ruského bombardéru selhal a vystřelil posádku ze země. Tři mrtví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Tři členové posádky ruského strategického bombardéru Tu-22M3 v úterý zahynuli, když se na letišti u města Kaluga při přípravě ke startu nečekaně spustil katapultovací systém jejich letounu. Oznámilo to ruské ministerstvo obrany. Agentura TASS s odvoláním na místní zdravotnický zdroj napsala, že jeden člověk neštěstí přežil.

Foto: Profimedia.cz

Ruský strategický bombardér Tu-22M3

Článek

Podle oficiální zprávy během přípravy na zemi k plánovanému letu stroje Tu-22M3 se na letišti v Kalužské oblasti, ležící jihozápadně od Moskvy, chybně zapnul katapultovací systém.

"Kvůli nedostatečné výšce pro rozvinutí padáků utrpěli tři členové posádky při přistání zranění neslučitelná se životem," uvedlo ministerstvo.

Rusko se chystá na závody ve zbrojení, prodlužuje dolet bombardéru Tu-22

Evropa

Letouny Tu-22M jsou původně sovětské a následně ruské nadzvukové strategické bombardéry s nastavitelnou geometrií křídel. Vyzbrojeny jsou raketami a bombami určenými pro ničení pozemních a námořních cílů. Nasazovány mohou být ve dne i v noci a za jakýchkoli povětrnostních podmínek. Mohou nést i jaderné zbraně.

Agentura TASS připomněla, že poslední neštěstí, při kterém zahynula posádka bombardéru Tu-22M3, se odehrálo 22. ledna 2019 v Oleněgorsku v Murmanské oblasti. Letoun havaroval při přistání. O život přišli tři členové posádky, jeden přežil.

V Murmanské oblasti havaroval ruský bombardér Tu-22M3

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám