Hlavní obsah

Jehňata krále Karla III. unesly veganky. Mazlí se s nimi v dodávce a slibují jim lepší život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Únosem tří jehňat z královského stáda britského monarchy Karla III. chtěla trojice veganek upozornit na problematiku ochrany zvířat. Pozornost na sebe sice dámy strhly, zároveň si ale vykoledovaly opletačky se zákonem. V úterý na to upozornil britský The Daily Mail.

Foto: X (Animal Raising)

Screenshot z videa veganek s jehňaty umístěného na síti X

Článek

Na královský únos z venkovského panství Sandringham upozornila 24. května sama veganská protestní skupina Animal Raising spojená s klimatickými alarmisty ze skupiny Extinction Rebellion. Ukázala záběry, kterak aktivistky v růžových tričkách nic netušící jehňata na pastvě popadly a odnesly do přistavené dodávky.

Později uvedly, že zvířata zachránily před porážkou. Nabídnou jim prý teď lepší a důstojnější život zakončený přirozenou smrtí.

Cílem akce bylo podle veganek poukázat na to, že je prý „přechod na rostlinnou stravu klíčovým řešením klimatické nouze“. Poznamenaly, že usilují o budoucnost, „v níž už nebudou zvířata dále vykořisťována“.

Výsledkem je pro ně obvinění z krádeže, tří případů způsobení zbytečného utrpení chráněnému zvířeti a tří případů nezdokumentování pohybu zvířete, uvedla policie. Ženy ve věku 23 a 34 let se samy přihlásily na policii a čeká je soud.

„Rose, Sarah a Rosa doufají, že záchranou těchto jehňat nejen dají těmto nádherným tvorům šanci na skutečný život, ale také vyvolají dialog na téma, proč ubližujeme zvířatům, když je máme rádi,“ cituje Daily Mail z prohlášení veganské skupiny.

Šéfkuchař zakázal vstup do své restaurace veganům, ti vracejí úder

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám