Hlavní obsah

Izraelská vlajka rozlítila propalestinské demonstranty, Berlíňanovi se dobývali do bytu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco pod okny jeho bytu v Berlíně pochodovaly stovky lidí s palestinskými vlajkami, rozhodl se Finn Wandhoff vyvěsit z balkonu izraelskou vlajku. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Protestující nejprve začali křičet a za pár chvil už se část z nich dobývala do mladíkova bytu.

Foto: Profimedia.cz

Propalestinská sobotní demonstrace v Berlíně

Článek

Mrazivé záběry z tohoto incidentu umístil Wandhoff na sociální síť X. Přivolaní policisté Wandhoffovi vyčetli, že neměl demonstranty provokovat.

„Jsem Palestinec a žiju tady. Jen počkej, ty sr…,“ křičí na zveřejněných záběrech jakýsi hlas, zatímco za dveřmi se ozývá zuřivé bušení. Německý deník Bild podotkl, že proto nelze vyloučit, že muž bude čelit dalším hrozbám.

Wandhoff je přitom poměrně viditelný, neboť je činitelem mládežnické organizace Junge Union, která je spjatá s konzervativní pravicovou stranou CDU/CSU.

„Zastavte to.“ Drzost a síla islamistických protestů šokovaly Německo

Zahraniční

Mladíka přitom policisté varovali už předtím, než ke konfrontaci došlo. Než dav došel pod jeho byt, Wandhoff už izraelskou vlajkou na balkoně mával, z reproduktorů také pustil izraelskou hymnu.

„Policisté pak přišli do mého bytu a řekli, že neodejdou, dokud s tím nepřestanu. Tak jsem toho nechal,“ napsal Wandhoff.

„Když ale dav dorazil, dobrý přítel mě povzbudil a znovu jsme vlajku zvedli. Když se ozvalo bušení na dveře a vyhrožování, zavolal jsem policii. Mou stížnost přijali, ale opět zazněla věta: ‚Ale vy jste také zjevně provokoval,‘,“ popsal svou zkušenost Wandhoff.

From the river to the sea. Bavorsko bude stíhat provolávání tohoto propalestinského sloganu

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám