Hlavní obsah

Horor o medvídkovi Pú do Hongkongu nesmí

Právo, zr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový hororový film o jindy roztomilém medvídkovi Pú nebude uveden ve dvou čínských oblastech, Hongkongu a Macau. Oznámil to distributor, společnost VII Pillars Entertainment. Zároveň se omluvil za „zklamání a nepříjemnosti“, které to způsobí tamním divákům.

Foto: Profimedia.cz

Medvídek Pů: Krev a med

Článek

Hongkongský úřad pro správu filmů a tisku podle BBC popřel, že by se snímek stal obětí cenzury. Ubezpečoval naopak, že dal k vysílání hororu souhlas.

Režisér filmu Rhys Frake-Waterfield ale tvrdil: „Kina souhlasila s promítáním, pak všechna nezávisle na sobě dospěla přes noc k témuž rozhodnutí (nevysílat film). To nebude náhoda. Film se promítal ve více než čtyřech tisících kinech světa. Jen něco přes tři desítky kin v Hongkongu mají tzv. technické problémy.“

Postavička Medvídka Pú se stala během posledních let kontroverzní, protože v Hongkongu ji využívali demonstranti proti prezidentu Si Ťin-pchingovi. Cenzoři od té doby potlačují odkazy na pohádkovou postavu z knihy britského spisovatele A. A. Milnea.

Nový snímek zobrazuje dobrosrdečnou pohádkovou postavičku jako pomstychtivého napůl člověka napůl medvěda, který se ohání sekerou.

Foto: Profimedia.cz

Klasická podoba medvídka Pú

Ovce proti vlkům. V Hongkongu zatkli dvojici za držení „buřičských“ dětských knih

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám