Hlavní obsah

Gangy v Bruselu si vyřizovaly účty střelbou, čtyři zranění. Terorismus to není, říká policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři zraněné si vyžádala středeční střelba v Bruselu, za kterou stojí zatím neznámý pachatel. Místní policie uvedla, že se nejednalo o teroristický čin, ale o vyřizování účtů mezi městskými gangy. Informuje o tom belgický list The Brussels Times.

Při střelbě v Bruselu byli zraněni čtyři lidé.Video: Reuters

 
Článek

„Kolem 19.30 jsme obdrželi hlášení o střelbě na Avenue de la Toison d'Or,“ uvedla krátce po incidentu policejní mluvčí Ilse Van de Keerová.

„Naši policisté se okamžitě vydali na místo činu, na kterém našli tři zraněné,“ dodala podle belgického listu Keerová, která dále uvedla, že v době příjezdu policie pachatel či pachatelé z místa činu utekli.

Dohromady si nakonec střelba vyžádala čtyři zraněné osoby. První z nich byla nalezena poblíž Galerie Toison d'Or, další poblíž obchodu Apple Store a třetí v ulici Rue des Chevaliers. Tou poslední je Švédka pracující v Evropském parlamentu, která je v současnosti mimo ohrožení života.

Podle policie nešlo o terorismus

Policie uvedla, že v této fázi vyšetřování nic nenasvědčuje tomu, že by se jednalo o teroristický čin. Fakta mají totiž stále více nasvědčovat tomu, že se jednalo o konflikt městských gangů, což potvrdil i starosta Bruselu Ixelles Christos Doulkeridis. Podle něj šlo zřejmě o vyřizování účtů v souvislosti s drogami.

Alain Gagnaire, manažer restaurace Couleur Café, která se nachází uvnitř Galerie Toison d'Or v Bruselu, uvedl, že se do jeho podniku bezprostředně po střelbě přišlo ukrýt několik lidí.

„Doprostřed Avenue de la Toison d'Or přišel muž se zbraní a vypálil několik ran, což vyvolalo paniku. Do Galerie (Toison) se přišlo schovat asi 20 lidí, včetně ženy se zraněním pravé nohy, turistky. Zavolal jsem policii, která se sem sjela v houfech spolu s hasiči,“ řekl Gagnaire deníku Le Soir.

Podle hasičů se podařilo incident natočit kamerami v obchodní pasáži, což by mohlo pomoci při vyšetřování.

Obvinění z pokusu o vraždu bylo předáno vyšetřujícímu soudci.

Útočník na univerzitě v Las Vegas zastřelil tři lidi, policie ho zabila

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám