Hlavní obsah

Francouzský Agen je po mohutných deštích pod vodou

– Paříž

Na obec Agen na jihozápadě Francie v noci na čtvrtek spadlo za tři hodiny tolik srážek, kolik v ní obvykle naprší za dva měsíce. V některých ulicích stojí až dva metry vody. Na místě zasahuje 300 hasičů a záchranářů. Podle informací zveřejněných prefekturou okolo půlnoci nebyl nikdo zraněn, napsala agentura AFP.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

Podle francouzské meteorologické služby Météo-France představuje 129,6 milimetrů srážek denní rekord v této oblasti za celou historii měření od roku 1941. V departementu Lot-et-Garonne, kde leží i Agen, během noci udeřilo přes 3000 blesků.

Ve městě jsou „materiální škody, ale nikdo nebyl zraněn ani nezemřel”, uvedla prefektura. Jen do půlnoci hasiči zasahovali při 130 případech, evakuovali 20 lidí.

Otevřou se dveře a tam vodopád. Záběry z vytopeného metra v New Yorku

Zahraniční

V ulicích zůstala stát nepojízdná auta, voda jim sahá až do výše skel. Jeden starší řidič agentuře AFP popsal, že se voda přihnala tak rychle, že ze se svého vozu sotva stačil vystoupit, než ho voda znehybněla.

Météo-France vydalo na středu a čtvrtek výstrahu před bouřkami a povodněmi ve 32 departementech. Bouřky se podle služby budou během noci pohybovat směrem na východ a mohly by způsobit další škody.

Reklama

Výběr článků

Načítám