Hlavní obsah

Otevřou se dveře a tam vodopád. Záběry z vytopeného metra v New Yorku

Novinky, drk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York City

Poté, co zpustošil New Jersey, pokračoval hurikán Ida do vedlejšího New Yorku. Z ulic velkoměsta se rázem staly řeky, stanice metra zatopila voda, která se do nich doslova valila, jak ukazují záběry z města. Podzemní doprava tím byla fakticky paralyzována. Nejméně půl tuctu vlakových souprav se zaseklo a lidé museli být evakuováni.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Vyplavené newyorské metroVideo: Alex Etling via Storyful, Reuters/AP

 
Článek

Během několika hodin napršelo v New Yorku až šest centimetrů srážek, takové lijáky tamní záchranáři nepamatují. Většina linek metra byla mimo provoz nebo výrazně omezena.

Na zveřejněných záběrech je vidět, jak na nástupiště stříkají doslova gejzíry vody. Voda teče po schodech nebo crčí ze stropu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: New York postihly záplavy, voda se valila metremVideo: @ICONI3, AP/Reuters

Podle záběrů, které na Twitteru zveřejnil zpravodajský server NTD News, bylo třeba kompletně zaplaveno nástupiště ve stanici na 145. ulici, několik centimetrů vody se dostalo i nahoru do prostoru pro prodej jízdenek.

Lijáky ochromily New York, město je pod vodou

Amerika

Středeční večer nebyl pro obyvatele New Yorku vůbec bezpečný, obzvláště pro lidi, kteří jeli z práce hromadnou dopravou.

„Tenhle řidič autobusu je hrdina, provezl nás skrze tři až čtyři stopy vody, i když to bylo čím dál tím horší,” napsal na Twitteru pracovník magistrátu Joe English v komentáři k videu, na kterém jsou cestující vidět, jak v zaplaveném autobuse stojí na sedačkách.

Podle zdrojů stanice NBC News po sobě hurikán Ida zanechal v New Jersey a New Yorku nejméně 22 obětí včetně batolete.

Reklama

Výběr článků

Načítám