Hlavní obsah

Francouzskou autorku dokumentu o islamismu musí střežit policejní ochranka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská policie poskytla ochranu novinářce Ophélii Meunierové poté, co televize odvysílala její reportáž o dopadu radikálního islámu na chudé město Roubaix na severu země u hranic s Belgií, načež reportérka obdržela výhrůžky smrtí.

Foto: Morteza Nikoubazl , Reuters

Ilustrační foto

Článek

Dokument Zone interdite (Zakázaná zóna), který se na obrazovkách objevil koncem ledna, pojednává například o restauraci, v níž ženy musí jíst ve zvláštních kójích, oddělené od mužů.

Objevila i prodejnu hraček, která nabízí panenky bez tváře, aby vyhověla přísnému výkladu islámu zakazujícímu zobrazovat obličeje.

Roky se vydával za žida, po svatbě přišlo velké odhalení a zájem FBI

Muži

Meunierová hovořila také s Aminem Elbahim, muslimským právníkem z Roubaix, který vliv radikálů kritizoval. Elbahi pomohl reportérce odhalit vzdělávací instituci, která dostala 60 tisíc eur z veřejných peněz na podporu výuky chudých dětí, ale úřady instituci nakonec obvinily z šíření islámu. Elbahiho kritici označili za „nevěřícího“ a pohrozili mu stětím hlavy. Policie poskytla ochranu i jemu.

Reklama

Výběr článků

Načítám