Hlavní obsah

Francie dostala náhradníka za zabitou hrdinku Diesel. Z Ruska posílají Dobryňu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Ruská policie předala francouzskému velvyslanci štěně Dobryňu, které má v řadách francouzských strážců zákona nahradit fenku Diesel. Ta byla zabita v listopadu při policejním zátahu na teroristy na pařížském předměstí Saint-Denis.

BEZ KOMENTÁŘE: Rusko věnovalo Francii policejní štěně za fenku zabitou při zátahu na teroristyVideo: AP, Police Nationale

 
Článek

„Toto štěně, které nám dáváte, nahradí Diesel. Potvrzuje naše přátelství. V Paříži na toto štěně čekají,“ řekl v pondělí francouzský velvyslanec Jean-Maurice Ripert. Ocenil živý dar ve svém náručí jako „gesto, které jde od srdce”.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Ruský policista přináší štěně pro Francii.

„Ukazuje to, že vztahy mezi Ruskem a Francií jsou dobré,” zdůraznil Rippert a žertoval, že si štěně bude muset zvyknout na francouzskou stravu: „méně majonézy, více šampaňského”.

Štěně německého ovčáka se jmenuje Dobryňa podle ruského pohádkového hrdiny. Má být ztělesněním nejen dobroty, ale také síly, statečnosti a nezištné pomoci.

Sedmiletá fenka Diesel patřila ke krátkosrstému druhu belgických ovčáků plemene malinois. Při zásahu v jednom bytě v Saint-Denis vypukla přestřelka, při níž byla zasažena i Diesel. Zvíře, které „mělo rok do důchodu”, přišlo o život, když do bytu běželo pátrat po výbušninách. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám