Hlavní obsah

Finská policie zmařila chystaný masakr ve škole

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finské policii se podařilo zmařit krveprolití na střední škole, jehož přípravy se dostaly do značně pokročilého stádia. Policie na plán přišla, protože po předchozím masakru začala bedlivě monitorovat internet.

Článek

"Šlo o velmi vážný případ. Masakr se podařilo odvrátit díky zvýšené kontrole internetu,“ řekl v úterý zástupce velitele finské ústřední kriminální policie Tero Kurenmaa, aniž upřesnil, kde mohlo k tragédii dojít a zda měly přijít ke slovu i střelné zbraně.

Na konci září student oboru hoteliérství a veřejné stravování Matti Saari (22) zastřelil ve škole celkem deset lidí, většinou spolužaček. Po činu obrátil zbraň proti sobě a po několika hodinách podlehl v nemocnici v Tampere těžkým střelným poraněním hlavy. Důvodem útoku byla nanávist k lidstvu.

V listopadu 2007 Pekka-Eric Auvinen (18) na gymnáziu v Tuusule zabil šest školáků a dva zaměstnance. Na konci svého řádění se rovněž zastřelil.

Reklama

Související témata:

Související články

Střelci z finských škol mohli být v kontaktu

Finská policie ve čtvrtek uvedla, že dva střelci z finských škol Matti Saari a Pekka Eric Auvinen mohli být ve spojení. Saari v úterý zabil deset lidí na školě...

Výběr článků

Načítám