Hlavní obsah

Fico má stále nejblíže k vítězství ve slovenských volbách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle aktuálního průzkumu agentury Focus pro televizi Markíza má strana Směr-sociální demokracie expremiéra Roberta Fica největší šanci na vítězství ve slovenských parlamentních volbách, které se konají 30. září. Fico by podle průzkumu mohl získat 18,9 procenta hlasů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda nejsilnější opoziční strany na Slovensku Smer Robert Fico

Článek

Na druhém místě by se umístilo mimoparlamentní hnutí Progresivní Slovensko (PS) Michala Šimečky (16,5 %) a třetí je Hlas-sociální demokracie Petra Pellegriniho (14,6 %). Předseda Hlasu v diskusi televize Markíza připustil, že strana má programově blíž ke Směru než k PS.

Do parlamentu by se dostalo také hnutí Republika (8 %), Slovenská národní strana (6,4 %), Křesťanskodemokratické hnutí (6,2 %) a strana Svoboda a Solidarita (5,1 %).

Naopak, před branami parlamentu by zůstalo hnutí Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti (OLaNO) Igora Matoviče, které ve volbách v roce 2020 zvítězilo se ziskem přes 25 procent hlasů. OLaNO však letos kandiduje v koalici se stranami Za lidi a Křesťanská unie, tudíž pro vstup do parlamentu musí získat minimálně sedm procent. Agentura Focus této koalici naměřila jen 6,3 procenta.

Do parlamentu by se nedostalo ani hnutí Jsme rodina předsedy parlamentu Borise Kollára (4,9 %) a strana Demokraté expremiéra Eduarda Hegera (3,7 %).

Anketa

Zajímáte se o výsledky voleb na Slovensku?
Ano, to mě velice zajímá.
72,7 %
Spíše jen okrajově.
13,5 %
Moc ne...
3,7 %
Ne, to mě naprosto nezajímá.
10,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6297 čtenářů.

Na Slovensku se strhla další bitka na volebním mítinku

Evropa

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám