Hlavní obsah

Ferrero už není nejbohatší Ital

Nutellový a bonbonový král Giovanni Ferrero už není nejbohatším Italem, podle průběžně aktualizovaného žebříčku Forbes ho předstihl Leonardo Del Vecchio, šéf francouzsko-italské společnosti EssilorLuxottica, která vyrábí brýle a čočky. Kontroverzní milánský mediální magnát a šéf strany Vzhůru, Itálie Silvio Berlusconi skončil šestý, napsal deník La Repubblica.

Foto: Profimedia.cz

Nutellový a bonbonový král Giovanni Ferrero

Článek

Del Vecchio založil výrobce brýlí Luxottica, který se v říjnu 2018 sloučil s francouzským výrobcem čoček Essilor. Del Vecchio se stal největším akcionářem, generálním ředitelem i výkonným předsedou sloučené skupiny.

Jeho majetek Forbes vyčíslil na 24,2 miliardy dolarů (přes 602 miliard Kč), což ho činí 39. nejbohatším člověkem světa.

Foto: Profimedia.cz

Leonardo Del Vecchio, šéf společnosti EssilorLuxottica, která vyrábí brýle a čočky.

Majetek Ferrera, který byl nejbohatším mužem Apeninského poloostrova v době březnové aktualizace žebříčku, odhaduje Forbes na 21,9 miliardy dolarů. Nutellový král je tak 46. nejbohatším člověkem světa.

Třetí místo obsadil módní návrhář Giorgio Armani. Do první desítky se ze známých jmen ještě dostali už zmíněný Berlusconi, jehož jmění Forbes vyčíslil na sedm miliard dolarů, a na deváté příčce Piero Ferrari, syn zakladatele výrobce sportovních aut stejného jména.

Nejbohatším Čechem podle říjnového žebříčku magazínu Forbes je majitel skupiny PPF Petr Kellner s majetkem 350 miliard korun (15,2 miliardy dolarů). Za rok si přilepšil o 40 miliard korun. Loni druhý Andrej Babiš zchudl a propadl se na čtvrté místo. Jeho jmění magazín odhadl na 70 miliard korun (3 miliardy dolarů), loni to bylo 75 miliard.

Reklama

Výběr článků

Načítám