Hlavní obsah

Farage chce s obnovenou protiunijní stranou vytáhnout do boje proti lockdownu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britský politik Nigel Farage chce svou Stranu pro brexit vzkřísit pod názvem Reform UK a vytáhnout s ní do boje proti tedy celoplošným protiepidemickým restrikcím, které o víkendu pro Anglii ohlásila vláda premiéra Borise Johnsona.

Foto: Simon Dawson, Reuters

Nigel Farage na snímku z června 2019

Článek

Nová strana bude podporovat politiku cílené ochrany těch nejzranitelnějších před koronavirem, což umožní zbytku obyvatelstva vytvořit si kolektivní imunitu. V komentáři zveřejněném v neděli na serveru The Telegraph o tom informovali Farage a nynější předseda strany Richard Tice.

Čelní představitelé strany uvedli, že dokumenty týkající se změny názvu politického subjektu byly předány volební komisi.

Farage Stranu pro brexit založil na počátku roku 2019. Předtím jeho několikaletá kampaň proti členství Británie v EU sehrála důležitou roli v referendu, v němž se Britové v roce 2016 těsnou většinou vyslovili pro vystoupení země z bloku.

Británie se pokusí zbrzdit koronavirus přísnými opatřeními

Evropa

Kromě covidu-19 se chce nová strana zabývat i dalšími oblastmi veřejného života, „které je možné zlepšit ku prospěchu obyčejných lidí”, zdůraznili Farage a Tice. „Chceme být známí jako strana Reformy,” napsali politici.

Přitvrzení v Anglii 

Premiér Johnson v sobotu ohlásil, že kvůli zhoršující se epidemické situaci budou smět lidé v Anglii od čtvrtka vycházet ven jen v nutných případech a musí omezit společenské kontakty. Fungovat budou pouze nezbytné služby, zavřeno musí mít restaurace a bary.

Premiér částečný lockdown oznámil v den, kdy Británie překročila hranici milionu nakažených koronavirem. Stále mohutnější druhá vlna pandemie hrozí zahlcením zdravotnictví. Británie má pátý nejvyšší počet obětí z řad nakažených koronavirem po USA, Brazílii, Indii a Mexiku.

Reklama

Výběr článků

Načítám