Hlavní obsah

Exploze rezervy zabila hrdinku z Afghánistánu

Novinky,

V noci na sobotu podlehla ve skotské nemocnici vážným zraněním 27letá kapitánka americké armády Jenna Wilcoxová. Vyznamenanou hrdinku z Afghánistánu, která přežila výbuch nastražené nálože, zabila exploze rezervy v jejím sportovním autě BMW Z3, uvedl v sobotu Daily Mail.

Článek

Wilcoxová byla ve Skotsku na dovolené se svým mužem, příslušníkem amerického letectva Scottem Wilcoxem. V Dalkeithu zjistili, že je na jedné pneumatice výduť, a tak se ji rozhodli vyměnit za rezervu na dojetí. Ta z neznámých důvodů explodovala ve chvíli, kdy ji měla Wilcoxová na klíně.

Pět dnů po nehodě podlehla Wilcoxová svým zraněním v edinburghské nemocnici. Její muž vyvázl jen s drobnějšími zraněními.

Týden před nehodou do svého blogu 21. března napsala: „Tohle bude můj poslední zápis. Oba, Scott a já , jsme doma v bezpečí a už nemáme důvod pokračovat v tomto blogu.“ Ten si začala psát, aby se o své zážitky z Afghánistánu podělila s rodinou a přáteli.

Měla medaili za statečnost

Zdůrazňovala, že ona jako příslušnice letectva, která není pilotkou, se už asi nikdy znovu neoctne v situaci, kdy bude bojovat. „Obvykle plním podpůrnou roli, mojí prací je starat se o letadla na zemi, takže nemohu bojovat s nepřítelem. Ale tentokrát jsem přímo bojovala s nepřítelem. K velké radosti mých rodičů se to už asi znovu nestane," uvedla dříve.

Wilcoxová byla vyznamenána medailí za statečnost kvůli tomu, jak jednala, když byla kolona, v níž se vracela, zasažena výbuchem nastražené nálože. „Myslela jsem, že se mi zastavilo srdce a dvě následující minuty byly nejhorší v mém životě. Čekala jsem na druhý útok, ale naštěstí nepřišel. Každý byl v pořádku, bez zranění a jen jsme museli vyměnit pneumatiku u nákladního automobilu."

Reklama

Výběr článků

Načítám