Hlavní obsah

Drony útočily na ruské zbrojařské závody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patrně ukrajinský dron v úterý ráno zaútočil na továrnu v ruské Kolomně v Moskevské oblasti, kde se vyrábějí rakety s plochou dráhou letu Kinžal a Iskander. Média odtud hlásila výbuchy. Další bezpilotník mířil na rozestavěnou chemičku v ruské Brjanské oblasti, kde se mají v budoucnu vyrábět výbušniny. Tvrdí to Ukrajinska pravda s odvoláním na zpravodajské kanály na ruských sociálních sítích.

Foto: Profimedia.cz

Závody Mašinostrojenija (ilustrační foto)

Článek

„Dnes přibližně v půl osmé ve čtvrti Golutvino znovu zahřměla silná exploze. Jak uvádějí očití svědci, v domech na Okské třídě byla jasně slyšet a rozhoukala zaparkovaná vozidla. Obyvatelé také informují, že k (továrně) KB Mašinostrojenija jedou vozidla tajných služeb,“ uvedl jeden ze svědků na sociálních médiích.

Telegramový kanál Baza pak napsal, že na chemickou továrnu ve vesnici Selco v Brjanské oblasti dopadl bezpilotník, který nevybuchl. Ve střeše nedostavěného objektu chemičky zůstaly tři díry, nikdo nebyl zraněn, uvedl.

Ruské ministerstvo obrany podle agentury TASS uvedlo, že v noci na úterý protivzdušná obrana sestřelila čtyři ukrajinské bezpilotní letouny nad Moskevskou, Brjanskou, Orelskou a Tambovskou oblastí.

Drony mířily i na Ukrajinu

Ukrajinské letectvo oznámilo zničení sedmi ruských dronů z celkových devíti. Kromě toho ruské invazní síly vypálily na Ukrajinu balistickou střelu Iskander a řízenou raketu Ch-35, uvedla ukrajinská strana. Kam tyto střely a zbývající dva bezpilotní letouny dopadly, ukrajinské úřady neupřesnily.

Kyjev se poprvé od září stal terčem ruského útoku, všechny drony byly sestřeleny

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám