Hlavní obsah

Doživotí za znásilnění a vraždu americké molekulární bioložky na Krétě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény

Krétský soud poslal v úterý na doživotí do vězení 28letého Jiannise Paraskakise, kterého uznal vinným z vraždy a znásilnění americké molekulární bioložky Suzanne Eatonové. Soud odmítl argumenty obhajoby poukazující na polehčující okolnost, uvedla agentura DPA.

Foto: Giannis Angelakis, ČTK/AP

Jiannis Paraskakis vpravo v neprůstřelné vestě u soud na Krétě

Článek

Odsouzený před soudem tvrdil, že ženu zabil omylem, a znásilnění odmítal. Svou první výpověď prý na policii učinil pod nátlakem.

Podezřelý Řek se přiznal k vraždě americké molekulární bioložky na Krétě

Evropa

Devětapadesátiletá Eatonová ze světově uznávaného Planckova institutu přijela loňské léto na Krétu na konferenci s tematikou ze svého oboru. Zmizela 2. července, když si vyrazila zaběhat. Její tělo objevili o týden později v bunkru v obtížně přístupném skalnatém terénu zhruba deset kilometrů od místa, kde byla naposledy spatřena.

V bunkru na Krétě našli tělo nezvěstné americké molekulární bioložky

Evropa

Tehdy 27letý pachatel, který je ženatý a má dvě děti, ji podle řeckých médií znásilnil a její tělo pak shodil do šachty.

Eatonová společně se svým týmem studovala, jak spolu vzájemně komunikují buňky při vytváření tkáně určitého tvaru a velikosti, píše DPA.

Reklama

Výběr článků

Načítám