Hlavní obsah

Chci zemřít, život skončil. Alain Delon má sebevražedné myšlenky, tvrdí lékaři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V posledních měsících se povážlivě zhoršil zdravotní stav legendárního francouzského herce Alaina Delona. Osmaosmdesátiletá ikona světové kinematografie si prý už nepřeje žít a má údajně sebevražedné myšlenky. Herec v pondělí dostal od soudu zástupce, který mu má pomoci rozhodovat se ohledně zdravotní péče o jeho osobu. Sám o něj žádal.

Foto: Profimedia.cz

Alain Delon s dcerou Anouchkou na snímku z roku 2019

Článek

Podle lékařské zprávy, z níž minulý týden citovala televizní stanice BFM TV, je Delon fyzicky i psychicky velmi zesláblý. Existuje u něj „velké sebevražedné riziko“, trpí „totální ztrátou rozlišovacích schopností“ a „permanentními bolestmi po celém těle“, uvádí se v dokumentu vypracovaném na přelomu loňského září a října.

Depresivní pocity měl Delon podle listu Le Parisien potvrdit i při vyšetřování, které nedávno zahájila justice kvůli vleklým sporům v hercově rodině. „Chci zemřít, život skončil,“ cituje deník slova, která herec údajně řekl vyšetřovatelům.

Spory v Delonově rodině se odehrávají ve dvou rovinách. Jednak mezi jeho třemi dětmi na jedné straně a hercovou společnicí Hiromi Rollinovou na straně druhé. Loni se hercovi potomci obrátili na soud se stížností, že Rollinová Delona omezuje a brání mu ve styku s nimi. To Rollinová odmítá s tím, že má s Delonem dlouholetý vztah a že se jí jeho děti snaží zbavit ve snaze zajistit si otcovo dědictví jen pro sebe.

Současně vedou Delonovy děti pře mezi sebou o to, kdo bude o otce pečovat. Synové Anthony (59) a Alain-Fabien (29) chtějí, aby otec, jenž má také švýcarské občanství, zůstal ve své rezidenci v severofrancouzském Douchy.

Delonova dcera Anouchka (30), která žije ve Švýcarsku, naproti tomu chce otce převézt do alpské konfederace, aby mu zajistila kvalitní lékařskou péči. Její bratři tvrdí, že to Anouchka dělá jen proto, aby po hercově smrti platila menší dědickou daň.

Podle Anthonyho otec už dávno v závěti stanovil, že polovinu jeho majetku zdědí Anouchka, zatímco synové dostanou každý po jedné čtvrtině.

Delonův zdravotní stav mezitím z popudu státního zastupitelství opět posuzuje autorizovaný lékař. Herec před čtyřmi lety prodělal kardiovaskulární příhodu s lehkým krvácením do mozku a od té doby se jeho zdraví stále zhoršuje.

Žádal o soudní ochranu

Herec společně s jedním ze synů žádal o soudní ochranu právě kvůli sporu potomků, který z nich o něj bude pečovat. V pondělí mu soud přidělil zástupce, který by mu s rozhodováním o péči měl pomáhat.

Děti herce Delona podaly u soudu stížnost na jeho společnici. Družka je prý agresivní a chová se autoritářsky

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám