Hlavní obsah

Děti herce Delona podaly u soudu stížnost na jeho společnici. Družka je prý agresivní a chová se autoritářsky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děti francouzské filmové legendy Alaina Delona podaly u soudu stížnost na jeho společnici, která přebývá v jeho rezidenci v Douchy, informovala dnes agentura AFP. Podle jejich advokátky je vůči 87letému Delonovi družka stále agresivnější a urážlivá a brání mu kontaktovat se s rodinou a blízkými.

Foto: Profimedia.cz

Alain Delon

Článek

„Systematicky sleduje jeho telefonní hovory a soukromé zprávy. Odpovídá místo něj, vystupuje jeho jménem a přebírá jeho poštu. Dětem brání, aby jej pravidelně navštěvovaly, jak to vždy dělaly. Chová se autoritářsky… dokonce zašla tak daleko, že nepřijatelným způsobem týrala jeho psa,“ cituje AFP právničku hercových dětí Christophe Aleyovou, podle níž herec sám ke stížnosti doplnil písemné prohlášení.

Podnět podali dnes odpoledne na státní zastupitelství Montargis v departementu Loiret ve střední Francii, kde herec vlastní nemovitost, Anouchka, Alain-Fabien a Anthony Delonovi. Hercův syn Anthony současně podle AFP podal na stejnou osobu i druhou stížnost na základě „skutečností zjištěných v průběhu uplynulého roku a půl“, a to kvůli „omezování osobní svobody zranitelné osoby, zneužívání slabosti a morálnímu obtěžování“.

Situace podle Anthonyho Delona zašla tak daleko, že jeho otec sám požádal společnici, aby jeho rezidenci v Douchy opustila.

Alain Delon se proslavil jako atraktivní a talentovaný herec, jednu ze svých prvních hlavních rolí ztvárnil v dramatu V plném slunci (1960) režiséra Reného Clémenta. Následovaly úspěšné tituly Rocco a jeho bratři (1960), Černý tulipán (1964), Sicilský klan (1969) nebo Swannova láska (1984).

Kontroverze vyvolal v posledních letech Delon svými politickými názory nebo chováním k ženám. Když Delonovi v květnu 2019 udělili na filmovém festivalu v Cannes Zlatou palmu za celoživotní dílo, nazvala ho americká organizace Woman and Hollywood ve své petici „rasistou, homofobem a misogynem“. Idol žen několika generací totiž řekl, že se s nimi občas nemazlil.

„Řekl jsem, že jsem dal facku ženě? Ano. A měl jsem dodat, že víc facek jsem dostal než rozdal. Žádnou ženu jsem nikdy v životě neobtěžoval. To ony mě dost obtěžovaly,“ prohlásil v jednom rozhovoru. Jindy například řekl, že homosexuálové by neměli vychovávat děti.

Delona, který má od roku 1999 i švýcarské občanství a žije blízko Ženevy, v roce 2005 povýšili do hodnosti důstojníka Čestné legie za osobní přínos světovému filmovému umění. V roce 2011 byl součástí oficiální francouzské delegace, která přijela do Prahy na pohřeb Václava Havla.

Delon opět na veřejnosti. Udělá rozhovor se Zelenským

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám