Hlavní obsah

Český skialpinista zahynul v Tatrách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Třiačtyřicetiletý český skialpinista ve středu ve Vysokých Tatrách nezvládl jízdu na sjezdovce, narazil do překážky pod sněhem a utrpěl smrtelná zranění. O neštěstí informovali slovenští horští záchranáři na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Štrbské pleso. Ilustrační foto

Článek

Horská záchranná služba (HZS) uvedla, že k neštěstí došlo ve středu odpoledne na Štrbském plese.

„Na sjezdovce bylo nahlášené bezvědomí českého skialpinisty. Na místo směřovala posádka leteckých záchranářů z Popradu s lékařem na palubě i pozemní záchranáři,“ uvedl web.

Při záchranné akci asistovali také příslušníci záchranné služby. „Kardiopulmonální resuscitace dopadla, žel, neúspěšně. Tělo muže jsme odevzdali policii a pohřební službě,“ dodali horští záchranáři.

Orlí stezka si vybrala další daň. Turistka v Tatrách se zřítila z velké výšky

Zahraniční

Zemřel i Slovák

Téměř ve stejnou dobu došlo k dalšímu neštěstí, když na turistické cestě do Staré Lesné zkolaboval sedmašedesátiletý muž ze Slovenska.

„Muže se nepodařilo zachránit. Jeho tělo odevzdali horští záchranáři policii a pohřební službě po převozu do márnice v Novém Smokovci,“ uvedli horští záchranáři.

V rakouských horách zemřel český turista

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám