Hlavní obsah

Bývalý wagnerovec umlátil námořníka za kritiku války na Ukrajině. Polehčující okolnost, uznal soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soud v ruském Dalněrečensku poslal na sedm let za mříže bývalého wagnerovce, který zabil člověka, s nímž právě popíjel. Žoldák se krátce předtím vrátil z války na Ukrajině a hodnocení situace na Ukrajině, které kumpán vyřkl, ho rozzuřilo natolik, že jej umlátil.

Foto: Profimedia.cz

Členové Wagnerovy skupiny na Ukrajině (ilustrační foto)

Článek

Soud podle nezávislého ruského zpravodajského serveru 7×7 přihlédl při stanovení délky trestu k polehčujícím okolnostem: vrah byl nositelem vyznamenání a jeho oběť se dopustila protiprávního jednání, když kritizovala válku.

Bývalý wagnerovec byl v době incidentu pod vlivem alkoholu už pátý den, uvedl na Telegramu web 7×7. U soudu muž nicméně vypověděl, že kdyby byl střízlivý, zachoval by se stejně. Kritická slova o speciální vojenské operaci, jíž se donedávna účastnil, se „obviněného dotkla“, což soud uznal za polehčující okolnost, napsal portál news.vl.

Ruský kanibal má na frontě odslouženo. Jede domů

Válka na Ukrajině

Svou oběť, námořníka z Přímořského kraje s vysokoškolským vzděláním, wagnerovec ubíjel postupně - nejprve dřevěnou stoličkou, poté hliníkovou pálkou a následně jej ještě opakovaně bodl nožem do oblasti hýždí.

Podle psychiatrického posudku pachatel vykazuje známky lehkého mentálního postižení, napsal web 7×7. Za vraždu rovněž v Přímořském kraji byl souzen už v roce 2022, v lednu 2023 mu ale prezident Vladimir Putin udělil milost, uvedla na Telegramu ruskojazyčná redakce BBC s odkazem na místní média.

Foto: https://t.me/horizontal_russia/31839

Zpráva na telegramovém účtu 7×7

Ubitá holčička, těla žen v hořícím domě. Wagnerovci se vrátili z fronty domů

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám