Hlavní obsah

Ukrajinec, kterému Rusové uřezali hlavu, má být Serhij Potoki. Rodina tomu nevěří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mužem, kterému uřezali nožem hlavu ruští vojáci a popravu natočili na mobil, byl zřejmě Serhij Potoki z ukrajinské Zakarpatské oblasti. Pocházel z 25tisícového města Vynohradiv s početnou maďarskou menšinou.

Foto: Profimedia.cz

Ukrajinští vojáci, ilustrační foto

Článek

Tvrdí to maďarský web Telex s tím, že místní úřady jeho smrt údajně potvrdily. Serhijova sestra Antonina pro ukrajinský web Fakty uvedla, že obdržela zprávu z bratrova mobilu s fotografií odeslanou ruskými vojáky. Že jde skutečně o Serhije, si ale nemyslí.

„Naše rodina si také prohlédla video, které viděly miliony lidí. Jsme přesvědčeni, že to Serhij není. Zaprvé, vždy komunikoval v ukrajinštině, má také hrubší hlas a jinou stavbu těla,“ prohlásila.

Jako islámští teroristé. Rusové se děsivým způsobem chlubí řezáním hlavy Ukrajince

Válka na Ukrajině

Třicetiletý Serhij před válkou pracoval na tržišti, prodával ovoce a zeleninu. Po mobilizaci jej odveleli na frontu k 51. mechanizované brigádě, nejdřív sloužil u ženistů, poté jako řidič. Následně byl převelen k Bachmutu.

O jeho smrti, k níž podle Telexu došlo už v březnu, nebyly známy žádné podrobnosti až do okamžiku, kdy na ruských a ukrajinských sociálních sítích začalo kolovat video, na němž mu ruští vojáci zaživa uřezávají hlavu.

„Bojím se otevírat zprávy na mobilu“

Telex také uvedl, že voják měl rodinu, zůstala po něm manželka, šestiletá dcera a rok a půl starý syn.

„Jsme naprosto šokováni tím, co se stalo. Pořád nám posílají to hrozné video, už se bojím otevírat zprávy a reagovat na neznámá telefonní čísla. Lidé pořád šíří lživé zprávy, že je to můj bratr,“ citují Fakty Antoninu.

„Tělo vojáka je stále na okupovaných územích. Probíhá expertíza fotografie, kterou jsem dostala z bratrova mobilu od okupantů. Co je na ní a co k tomu připsali, nebudeme zatím zveřejňovat. Může to být upravené ve photoshopu,“ uvedla.

Ukrajinský zajatec zastřelený Rusy se jmenoval Tymofij. Video brutální vraždy z něj udělalo symbol hrdinství

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám