Hlavní obsah

Bruniová ve službách Fordu má zvednout prodeje značky ve Francii

Právo, nek

Bývalá první dáma Francie Carla Bruniová-Sarkozyová se rozhodla pomoci americké automobilce Ford s pokulhávajícím odbytem aut této značky v zemi galského kohouta, kde s přehledem dominují domácí vozidla, jako jsou Renault, Peugeot či Citroën.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý francouzský prezident Nicolas Sarkozy s manželkou Carlou

Článek

Někdejší modelka a zpěvačka se objevila se ve dvouminutovém reklamním klipu, v němž vystupuje mj. jako fotbalová trenérka, která plísní hráče za špatné výkony a snaží se je vyburcovat k vítězství. Přímou zmínku značky Ford ani logo klip neobsahuje, na jeho konci je ale odkaz na internetovou stránku prendreunvirage.fr – podle francouzského prendre un virage, v překladu přijít na řadu, což si firma zvolila jako nový marketingový slogan.

Zmíněný webový portál informuje, jak stresovaný obyvatel velkoměsta může změnit svůj život tím, že se uchýlí na klidný venkov. Součástí této změny by měla být koupě nového fordu.

Ford se na prodeji aut ve Francii podílí jen 4,3 procenta, zatímco Renault 30 procenty a Peugeot 26 procenty.

Bruniová-Sarkozyová by se přitom mohla za dva roky opět objevit v roli první dámy, protože manžel Nicolas Sarkozy zjevně usiluje o novou prezidentskou kandidaturu za svou stranu, která se právě z jeho podnětu nedávno přejmenovala ze Svazu pro lidové hnutí (UMP) na Republikány.

Reklama

Výběr článků

Načítám