Hlavní obsah

Brity pobouřilo vystoupení šéfa ultrapravičáků v pořadu BBC

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britská stanice BBC pozvala do pořadu Question Time ve čtvrtek večer také šéfa ultrapravicové Britské národní strany Nicka Griffina. Mezi lidmi to vyvolalo pobouření a množství jich vyrazilo blokovat ulice přiléhající k sídlu BBC v západním Londýně.

Článek

Griffin v diskusním pořadu kritizoval islám, obhajoval bývalého šéfa Ku Klux Klanu, odsoudil homosexuály a ilegální přistěhovalce a řekl, že kdyby dnes žil Winston Churchill, podporoval by jeho stranu.

Většinu času však musel čelit útočné kritice z publika, zejména nařčení ze svých sympatií k nacismu. Také ulice okolo sídla stanice obsadily desítky demonstrantů s transparenty odsuzujícími Griffinovu politiku.

Ostatní média pořad hodnotila jako jeden z nejkontroverznějších v BBC za celé roky. Vedení televize ale rozhodnutí pozvat do debaty s ostatními politiky také Griffina obhajovalo argumentem o svobodě slova a povinnosti televize být nestrannou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám