Hlavní obsah

Britská policie zatkla maniaka, který střílel z kuše na kolemjdoucí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muže podezřelého z dvojnásobného pokusu o vraždu kuší zadržela policie v Londýně. Pátrání spustila poté, co byla 4. března postřelena do hlavy šípem z kuše 44letá žena a 14. března byl stejnou zbraní na krku zraněn 20letý muž. Londýnská metropolitní policie uvedla, že ani jedno ze zranění nebylo život ohrožující.

Foto: Profimedia.cz

Policista střeží přístup k místu činu v rezidenční čtvrti v Londýně.

Článek

Podezřelý byl zadržen v rezidenční čtvrti Shoreditch ve východním Londýně, tedy tam, kde se odehrály oba útoky.

Při domovní prohlídce objevili londýnští policie podle stanice FoxNews v domě 47letého podezřelého další zbraně, kromě kuše také nože.

Hlavní detektiv James Conway řekl, že zatčení bylo „významným krokem“, ale dodal, že vyšetřování je složité a stále pokračuje. Podezřelý je ve vazbě na policejní stanici ve východním Londýně.

S kuší se vloupal do domu, londýnská policie ho zastřelila

Evropa

V současné době si podle britských zákonů může kuši legálně koupit kdokoli starší 18 let, ale její nošení na veřejnosti „bez rozumného důvodu“ může vynést až čtyři roky vězení. Britská vláda zvažuje zpřísnění předpisů o kuších tak, aby byly omezeny jako střelné zbraně.

Vedou ji k tomu množící se incidenty, kdy pachatel použil samostříl podobně, jako letos na konci ledna. Muž ozbrojený kuší se tehdy v londýnském Southwarku vloupal do domu a ohrožoval jeho obyvatele. Přivolaní policisté se s ním pokoušeli mluvit, muž ale na ně začal útočit. Proto ho přivolaná zásahová jednotka zastřelila.

Londýn hledá maniaka, který na kolemjdoucí střílí z kuše

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám