Hlavní obsah

S kuší se vloupal do domu, londýnská policie ho zastřelila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie v úterý v londýnském Southwarku zastřelila muže ozbrojeného samostřílem, který se vloupal do domu a ohrožoval jeho obyvatele. Oznámila to stanice BBC s odkazem na policejní vyjádření.

Foto: Profimedia.cz

Forenzní experti sbírají důkaz na místě, kde londýnská policie zastřelila útočníka s kuší.

Článek

Když policisté dorazili na místo činu, snažil se podezřelý, pravděpodobně třicátník, vniknout do domu v southwarském Surrey Quays. Vyhrožoval přitom, že ublíží jeho obyvatelům, uvedla BBC.

Strážci zákona se s ním pokoušeli mluvit, muž ale na ně začal útočit. Proto policisté přivolali ozbrojené posily. Ty útočníka zastřelily ve chvíli, kdy se jim podařilo proniknout do budovy.

Střelbu vyšetří inspekce

Dva lidé uvnitř domu utrpěli lehká zranění, policie ale nesdělila, jak se to stalo.

Policejní inspekce (IOPC) oznámila, že provede nezávislé vyšetřování incidentu. „Chápu, že místní komunita bude znepokojena událostmi, které se ráno odehrály,“ řekl detektiv Seb Adjei-Addoh. „Plně podpoříme vyšetřování inspekce, které objasní všechny okolnosti,“ dodal.

Policisté ve Spojeném království podle BBC zastřelí při zásahu podezřelého jen zřídka. Loni byl takový případ zaznamenán pouze jeden.

Útočníka s nožem před košer obchodem v Londýně zlikvidovala židovská hlídka

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám