Hlavní obsah

Londýn hledá maniaka, který na kolemjdoucí střílí z kuše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýnská policie hledá pachatele, který na ulicích východního Londýna střílí na kolemjdoucí z kuše. Za posledních dvanáct dní došlo už ke dvěma těmto útokům. Policie věří, že za oběma stojí stejný pachatel.

Foto: Profimedia.cz

Zásah britské policie na místě činu

Článek

První obětí byla 4. března čtyřiačtyřicetiletá žena, kterou při přecházení ulice zasáhl šíp do hlavy. O deset dní později byl pouze 60 metrů od místa prvního útoku v podobnou dobu do krku zasažen dvacetiletý muž. Obě oběti již opustily nemocnici a jejich zranění by neměla výrazně ovlivnit jejich další život, uvedla podle Sky News policie. Ta také uvedla, že jí žádné další podobné incidenty zatím hlášeny nebyly.

Strážníci se momentálně urgentně snaží identifikovat podezřelého. O víkendu jsou v oblasti útoků za účelem „poskytnutí ujištění“ nasazeny extra hlídky. Náčelník policie detektiv James Conway uvedl, že se jeho tým také snaží identifikovat svědky útoků a prohlíží záběry bezpečnostních kamer.

„Chovejte se jakoby nic…“

„Možná jste v dny, kdy k útokům došlo, něco viděli nebo jste v místní oblasti viděli nebo slyšeli něco, co by podle vás mohlo být podezřelé a mohlo s těmito incidenty souviset,“ žádal Conway o pomoc s vyšetřováním veřejnost. „Pokud máte jakékoliv informace, prosím, přijďte a mluvte s námi.“

„Rozumím, že budou místní kvůli těmto incidentům úzkostliví, ale nabádám je, ať se chovají jakoby nic. Prosím, buďte v průběhu našeho vyšetřování ostražití a mějte se na pozoru, a kontaktujte nás ohledně čehokoliv, co vám přijde znepokojivé,“ řekl závěrem.

Infuencer Andrew Tate byl znovu zatčen

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám