Hlavní obsah

Breivik prodělal plastiku, aby vypadal árijštěji, tvrdí tajná policie

Novinky,
Oslo

Šéfka norské tajné policie PST Janne Kristiansenová uvedla v rozhovoru pro list Sunday Times, že norský atentátník Anders Behring Breivik zřejmě prodělal plastickou operaci. Ta měla zdůraznit jeho árijský vzhled. Její prohlášení je v souladu s Breivikovými spolužáky, kteří uvádějí, že patřil do skupiny lidí prosedlých svým vzhledem a prodělal plastiku.

Foto: Profimedia.cz

Anders Behring Breivik

Článek

„Hitler by ho mohl dávat na plakáty, má dokonalou klasickou árijskou tvář,“ řekla Kristiansenová a dodala, “musel prodělat plastiku, v Norsku se nevyskytuje tento árijský vzhled přirozeně.“

Bývalí spolužáci Breivika tvrdí, že útočník prodělal před deseti lety plastiku. V tu dobu se přátelil se „skupinou lidí, kteří byli posedlí svými těly“.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Šéfka norské tajné policei PST Janne Kristiansenová

„Řekl mi, že mu na plastické chirurgii operovali bradu a nos,“ řekl listu jeden z jeho bývalých přátel.

Breivika kvůli extremismu vyloučili z ultrapravicové ligy

Breivik byl členem Norské obranné ligy. Tato organizace je odbočkou Anglické obranné ligy, s jejímiž představiteli se setkal při návštěvě spojeného království, a kteří ho poučovali.

Bývalá vedoucí Norské obranné ligy Lena Andersenová jeho členství potvrdila, ale uvedla, že byl vyloučen: „Vykopla jsem ho kvůli extremistickým pohledům.“

Absurdní požadavky Breivika

Breivik požadoval, aby mohl před soud jít ve vojenské uniformě, aniž by ale specifikoval v jaké. To mu bylo zamítnuto. Nyní chodí v mikině.

Foto: Reuters

Anders Behring Breivik na fotografii, kterou přiložil ke svému manifestu.

Dále požadoval, aby byl jmenován do čela armády a aby odstoupil král a premiér, jinak nebude vypovídat. [celá zpráva]

Též chce, aby mu nebylo dáváno maso, které by muslimové označili za halal, tedy povolené.

Reklama

Výběr článků

Načítám