Hlavní obsah

Berlusconiho vyšetřují kvůli ovlivňování svědků

Řím

Bývalého italského premiéra Silvia Berlusconiho znovu vyšetřuje policie, tentokrát kvůli podezření na ovlivňování svědků v kauze jeho styku s nezletilou tanečnicí. Policie má podezření, že si Berlusconi a jeho právníci domlouvali se svědkyněmi, co před vyšetřovateli řeknou.

Foto: Alessia Pierdomenico, Reuters

Bývalý předseda italské vlády Silvio Berlusconi

Článek

Berlusconimu za pohlavní styk s nezletilou tanečnicí přezdívanou Ruby a zneužití pravomocí v případě jejího zadržení na policii uložil loni soud sedm let vězení a doživotní zákaz politické činnosti. Expremiér se odvolal a řízení může trvat i několik let.

V souvislosti s ovlivňování svědků je vyšetřováno 54 lidí včetně jeho předních právníků Niccoly Ghediniho a Piera Longa, uvedl server BBC. Policie vyšetřuje také několik mladých žen, které se účastnily večírků v Berlusconiho domě u Milána, kde mělo docházet k orgiím za úplatu.

Berlusconiho nechvalně proslavila množství podezření a trestních stíhání. Odsouzen byl ještě na rok za daňové podvody. Požádal však, aby směl vykonávat veřejné práce. Současně doufá, že mu prezident Giorgio Napolitano dá milost.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám