Hlavní obsah

Bavorsko posílí namátkové kontroly u hranic s Českem a Rakouskem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bavorsko od srpna posílí skryté namátkové kontroly v příhraničních oblastech s Českou republikou a Rakouskem. Chce tím zpřísnit boj proti nelegální migraci.

Foto: Profimedia.cz

Bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann

Článek

Oznámil to v pátek bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann s tím, že zemská pohraniční policie bude mít každý týden k dispozici až 50 policistů z pořádkových jednotek.

„Hlavním cílem bude potírání ilegální migrace a převaděčství,“ zdůraznil Herrmann podle serveru Bayerischer Rundfunk. Bavorští pohraničníci při tom budou více spolupracovat se spolkovou policií, která se také podílí na kontrolách v příhraničních oblastech.

„Musíme rozbít převaděčské sítě. Zejména při nynějších vysokých letních teplotách se mohou jejich aktivity rychle stát pro pašované lidi životu nebezpečné,“ dodal ministr v narážce na fakt, že převaděči ve snaze docílit co největších zisků přepravují lidi ve velmi stísněných prostorových podmínkách.

O dočasné obnovení stálých hraničních kontrol, jak to požadují Sasko a Braniborsko, Bavorsko neusiluje. Bavorský premiér Markus Söder to odůvodňuje tím, že Česko dostatečně chrání své hranice. Také spolková ministryně vnitra Nancy Faeserová stálé hraniční kontroly odmítá.

Přes Česko vede jedna z migračních tras, po které do Německa ve velkém počtu proudí migranti bez dokladů. Pašeráci je do Bavorska přepravují hlavně v nákladních autech.

Sasko a Braniborsko požadují kontroly na hranicích s Polskem a Českem

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám