Hlavní obsah

Harry a Meghan se zapletli do automobilové honičky s paparazzi. Trvala hodiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York
Aktualizováno

Princ Harry, vévodkyně Meghan a její matka se v úterý večer stali v New Yorku účastníky „téměř katastrofální automobilové honičky“ s fotografy. Uvedl to princův mluvčí.

Foto: Profimedia.cz

Snímek z automobilu, v němž seděl princ Harry (uprostřed), jeho manželka Meghan a její matka

Článek

„Trvalé pronásledování trvalo více než dvě hodiny a mělo za následek několik téměř kolizí s ostatními řidiči, chodci a dvěma newyorskými strážníky,“ citovala Sky News mluvčího prince.

Foto: Profimedia.cz

Snímek z automobilu, v němž seděl princ Harry, jeho manželka Meghan a její matka

„Být veřejně známou osobností znamená čelit zájmu veřejnosti, ale nemělo by tomu tak být za cenu bezpečí kohokoli,“ dodal mluvčí.

Newyorská policie neposkytla bezprostřední komentář, který by potvrdil prohlášení Harryho a Meghan o incidentu. Starosta New Yorku Eric Adams novinářům řekl, že zatím neobdržel úplné informace, ale označil za „bezohledné a nezodpovědné“, aby někdo pronásledoval lidi ve vozidlech v hustě obydleném městě. Dodal, že „dva naši policisté mohli být zraněni“.

Incident se měl stát v úterý krátce poté, co se Meghan a Harry zúčastnili slavnostního předávání cen v New Yorku. Vévodkyně na něm obdržela ocenění Woman of Vision (Žena s vizí). Jednalo se o galavečer nadace, která podporuje ženy v boji za rovnoprávnost.

Foto: Profimedia.cz

Princ Harry s manželkou opouštějí slavnostní večer v New Yorku.

Bylo to také první veřejné vystoupení od korunovace krále Karla III., kterého se 6. května v Londýně zúčastnil pouze Harry. Ještě ten den pak letěl zpátky do Los Angeles, aby stihl oslavu čtvrtých narozenin syna Archieho, se kterým jeho manželka zůstala doma.

Harry s Meghan odstoupili od svých královských funkcí v roce 2020 a přestěhovali se do Spojených států. Částečně kvůli tomu, aby nečelili takovému zájmu médií. Princ dlouhodobě hovoří o svém hněvu vůči novinářům, které viní ze smrti své matky princezny Diany, která zahynula při havárii své limuzíny, když ujížděla před pronásledujícími paparazzi v Paříži.

Foto: Twitter/Andrew, Reuters

Britský princ Harry a Meghan, vévodkyně ze Sussexu, přijíždějí na slavnostní předávání cen v New Yorku

Karel III. chce vystěhovat Harryho a Meghan ze sídla u Windsoru

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám