Hlavní obsah

Antimajdan nově bojuje proti Západu karikaturami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Vydávání satirického týdeníku s obrázky karikujícími Západ a postoje jeho představitelů a zastánců zahájila v úterý skupina ruských aktivistů z hnutí Antimajdan. Podle nich jde o odpověď na jednostranně protiruské tažení na Západě, informovala z Moskvy agentura AFP. První číslo se vztahuje výhradně k Ukrajině.

Foto: Profimedia.cz

Satirický časopis Karikatura a pero není podle vydavatelů vhodný pro čtenáře mladší osmnácti let.

Článek

„Všichni autoři poskytli své karikatury a texty zdarma. Číslo se celé týká událostí na Ukrajině,“ okomentoval premiéru časopisu Karikatura a pero mluvčí Antimajdanu Valerij Zaborovskij.

Velkoformátový magazín má čtyři stránky a začíná upozorněním, že není vhodný pro osoby mladší osmnácti let. Jeden z kreslených vtipů ukazuje na lídry USA, Velké Británie, Německa a Kanady, jak si zakrývají oči a ústa.

„My na Západě jsme rozhodli, že všechna agrese pochází z Moskvy. Zavřeli jsme pusu a oči – naše chyba to není,“ říká popisek.

Další karikatura ukazuje starostu Kyjeva a šampióna v boxu Vitalije Klička, jak se v rukavicích potištěných hvězdami Evropské unie snaží zbořit sochu V. I. Lenina. Autor naznačuje, že box vážně poznamenal jeho rozumové schopnosti. „Ach, Lennoxi Lewisi, proč jsi mu tak bušil do palice?“ zní komentář.

Aktivisté v úterý rozdávali kopie před ukrajinským kulturním centrem. Přinesli si i vlajky, na nichž stálo: „Masivní kampaň rusofobů“.

AFP upozornila, že zatímco ruský prezident Vladimir Putin v materiálech vůbec nefiguruje, příští číslo se zaměří na tzv. pátou kolonu opozice proti němu.

Reklama

Výběr článků

Načítám