Hlavní obsah

Americká první dáma navštívila v Košicích uprchlíky z Ukrajiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Košice

Manželka amerického prezidenta Jill Bidenová vyjádřila podporu a uznání dobrovolníkům a zástupcům krizového centra pro uprchlíky v Košicích. První dáma USA se s nimi setkala při své nedělní návštěvě východního Slovenska.

Foto: Reuters

Americká první dáma Jill Bidenová (na snímku uprostřed) na návštěvě uprchlického centra na Slovensku

Článek

Bidenová si promluvila s dobrovolníky i s uprchlíky, kteří po překročení slovensko-ukrajinské hranice byli umístěni právě v tomto centru.

Uprchlíků z Ukrajiny se manželka amerického prezidenta ptala, odkud přišli, co se stalo s jejich domovem a co prožívají po příchodu na Slovensko. Pak se přesunula na základní školu Tomášikova, kde otevřeli dvě třídy čistě pro ukrajinské děti.

Třídy pro ukrajinské děti? V Košicích je mají

Evropa

Svůj nedělní program na východním Slovensku ukončí první dáma Spojených států na hraničním přechodu Vyšné Nemecké, přes který přichází z Ukrajiny na Slovensko nejvíc uprchlíků.

Zde ji budou doprovázet slovenský premiér Eduard Heger a ministr vnitra Roman Mikulec. Setkají se s představiteli neziskových organizací a dobrovolníky.

Jill Bidenová podpořila Ukrajinu po svém

Styl

Bidenová přiletěla v sobotu do Bratislavy, kde u památníku Jána Kuciaka a Martiny Kušnírové uctila památku zavražděného novináře a jeho snoubenky.

Foto: Ambasáda USA v Bratislavě

Bidenová uctila památku zavražděného novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové.

„Musíme chránit svobodu médií a bojovat proti korupci. Nikdy nezapomeneme na tvoji odvahu,“ uvedla při této příležitosti na sociální síti americká ambasáda v Bratislavě.

V pondělí se Bidenová v Bratislavě setká se slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou a členy slovenské vlády.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám