Hlavní obsah

Albánský premiér na konferenci bavil drsným vtipem o Putinovi a Prigožinovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bled

Albánský premiér Edi Rama čas od času rozvíří vody vysoké politiky nějakou anekdotou. Naposledy si vzal na paškál Rusko s jeho několika časovými zónami, jeho prezidenta a smrt bývalého vůdce žoldnéřské Wagnerovy skupiny Jevgenije Prigožina.

Foto: Profimedia.cz

Edi Rama

Článek

Svůj nejnovější vtip přednesl albánský premiér Edi Rama koncem minulého týdne na tradiční konferenci Bled Strategic Forum ve Slovinsku. Jeho prostřednictvím přímo obvinil ruského prezidenta Putina ze smrti bývalého šéfa Wagnerovy skupiny Jevgenije Prigožina.

„Nevím, zda jste slyšeli, že Rusko chce sjednotit čas v celé zemi. Protože časový rozdíl mezi jedním a druhým koncem Ruska je devět hodin,“ začal Edi Rama svůj výstup. A přímo pokračoval k vtipnému rozuzlení.

Přijde ruský premiér k Putinovi a říká: „Pane prezidente, máme problém. Poslal jsem rodinu na dovolenou, a když jsem jim volal, abych jim popřál dobrou noc, tak tam už bylo ráno a byli na pláži. Volal jsem Olafu Scholzovi, abych mu popřál k výročí, ale říkal, že je to až zítra. Volal jsem Si Ťin-pchingovi k Novému roku, ale říkal, že mají pořád ještě starý rok.“

A Putin na to odpověděl: „Ano, taky se mi to stalo. Volal jsem Prigožinově rodině, abych vyjádřil lítost nad jejich ztrátou, ale letadlo ještě nevzlétlo.“

Rama je nejrůznějšími vtípky již docela pověstný, a to nejen na politické scéně. Loni například během přednášky na americké univerzitě zavtipkoval o náboženských poměrech ve své vlastní rodině a jindy zase premiéra Severní Makedonie označil za „budoucnost Západního Bulharska“.

Odmítavý postoj Albánie vůči Rusku je dlouhodobý, země ho například ostře kritizuje na půdě OSN.

Rusko nenašlo v Radě bezpečnosti zastánce

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám