Hlavní obsah

Aktivisté v Petrohradě stříleli paintballovou puškou na sochu připomínající Putina

Petrohrad

Sochu římského císaře Octaviana Augusta, která se ve tváři nápadně podobá ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi a je vystavena na budově obchodního centra v Petrohradu, si vzali na mušku aktivisté. Začali po ní pálit z paintballové pušky. Na videu, jež se v neděli objevilo na sociálních sítích, je vidět, že socha byla značně znečištěna.

Foto: Twitter / Nexta

Petrohradská socha připomínající Vladimira Putina potřísněná od střelby paintballovou puškou

Článek

Socha na fasádě petrohradského obchodního centra Europa má sice zobrazovat Octaviana Augusta, tvář však nade vší pochybnost patří Putinovi. Jde o jednu z devíti skulptur, jež mají zosobňovat devět ruských měst.

Záběry z akce, kterou uspořádala skupina říkající si „Výbor republikánských socialistů“, nyní kolují po internetu. Po střelbě na soše zůstaly nevábné skvrny a fleky.

Rusko na ekonomickém fóru v Petrohradě otevřeně přiznalo, že je v problémech

Ekonomika

Jakékoliv projevy nesouhlasu s politikou ruského vedení, zejména pak vystupování proti ruské agresi na Ukrajině, jsou bezpečnostními složkami tvrdě potlačovány. V zemi platí přísné zákony, které umožňují pachatele takových skutků poslat až na 15 let za mříže. Jak dopadli republikánští socialisté střílející na sochu, není jasné.

Reklama

Výběr článků

Načítám