Hlavní obsah

Agentura Bloomberg oznámila začátek invaze. Omylem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šokující titulek „Rusko vtrhlo na Ukrajinu“ zveřejnila v pátek na svém zpravodajském portálu americká agentura Bloomberg. S poznámkou „živě“ se informace objevila na titulní stránce webu minulý pátek zhruba v 16.00 místního času, informoval portál meduza.io.

Foto: Sergey Pivovarov, Reuters

Ruské tanky T-72B3 při manévrech v Rostovské oblasti

Článek

Ačkoli zpráva nenabízela žádný obsah a po kliknutí odkazovala na chybovou stránku, na webu podle uživatelů „visela“ asi půl hodiny, než ji správce odstranil.

„Připravujeme titulky pro mnoho scénářů,“ reagovaly pak Bloomberg News s tím, že titulek o invazi Ruska na Ukrajině byl zveřejněn nedopatřením. „Chyby hluboce litujeme. Titulek jsme odstranili a příčinu vyšetřujeme,“ dodaly.

Marija Zacharovová, mluvčí ruského ministerstva zahraničí, na dotaz televize Moskva-24, zda šlo o záměrné zveřejnění, řekla, že Bloomberg „publikuje lživé materiály systematicky“.

Ukrajinci nepropadají válečné hysterii, mají své starosti

Zahraniční

Dmitrij Peskov, mluvčí Kremlu, pak agentuře TASS řekl, že „sotva šlo o provokaci“. Dodal zároveň, že „každá jiskra je nesmírně nebezpečná“.

Reklama

Výběr článků

Načítám