Hlavní obsah

Elektrická zásuvka a generátor jsou terno, pochvalují si kyjevské kavárny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjevané – za války hojně pracující v režimu home office – se se svými notebooky a telefony masově přesunuli do zařízení nabízejících kromě teplých nápojů a pohoštění hlavně funkční elektrické zásuvky napájené z generátorů, povšimla si Ekonomična pravda.

Foto: Andrew Kravchenko, ČTK/AP

Kavárna v Kyjevě

Článek

„Každý zaměstnanec pracující na dálku má ve svém okolí hned několik takových ‚kanceláří‘,“ napsal list na webu, s tím, že jde o oboustranně výhodný trend. „Zatímco lidé mohou pracovat, kavárny získávají nové zákazníky, kteří přinášejí zisky a zachovávají pracovní místa,“ dodal.

Podle statistik tržby kyjevských restaurací a kaváren v říjnu klesly až o čtvrtinu, v listopadu se ale vrátily na úroveň hodnot před masovými ruskými útoky na ukrajinskou energetiku.

„Máme 72 míst. Před výpadky proudu hosté s notebooky běžně obsadili tak desetinu míst, teď jich je ve všední dny až 90 procent, hlavně v době od 10 do 18 hodin,“ uvedla Oksana Tkačenko, provozní ředitelka jedné z takových kaváren.

Rusku se dosud podařilo zničit čtyřicet procent ukrajinské energetické infrastruktury.

Půl je hotovo. Ukrajinci osvobodili více než polovinu okupovaného území

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám