Hlavní obsah

Dzurindu rozčílilo setkání Fico-Paroubek

Právo, ivi, gö

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovenský premiér Mikuláš Dzurinda v úterý reagoval s velkou nelibostí na fakt, že se jeho český protějšek a místopředseda soc. dem. Jiří Paroubek včera v Bratislavě setkal se šéfem opoziční strany Smer - sociální demokracie SR Robertem Ficem.

Článek

Schůzka Paroubek-Fico se přitom uskutečnila až odpoledne, po ukončení oficiálních jednání českého premiéra se slovenskými vládními hostiteli.

Dzurinda nicméně na mimořádné tiskové konferenci své strany Fica dokonce obvinil, že Paroubkovy oficiální návštěvy SR chtěl využít jako příležitosti k dehonestaci vlastní země.

"Pokusil se návštěvu zneužít k očerňování vlastní země. Je to destruktivní politika a nevlastenecký postoj," řekl Dzurinda.

Současně odmítl tvrzení slovenských médií, že se před setkáním pokusil intervenovat na českém velvyslanectví v Bratislavě, aby se schůzka Paroubek-Fico neuskutečnila. "Je to nesmysl," prohlásil.

V sídle strany Smer se včera rovněž uskutečnilo setkání českého premiéra se členy stínové vlády a společná tisková konference Paroubek-Fico. "Hospodářský a sociální model reformy uplatňovaný ČSSD v Česku je pro slovenskou stranu Smer inspirací," shrnul Fico po hodinové schůzce s českým hostem.

Zdůraznil, že se s Paroubkem sešel až poté, co český premiér ukončil oficiální část své návštěvy Slovenska. Fico také důsledně oslovoval Paroubka jako místopředsedu sociálních demokratů a jak oba prohlásili, šlo o standardní schůzku představitelů stran patřících do stejné části politického spektra.

"Nepřijel jsem mistrovat," podotkl k problému stručně Paroubek, který strávil večer s Ficem v Modre u Bratislavy při ochutnávce vína.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám