Hlavní obsah

Dvě třináctileté v Německu málem umlátily o rok starší dívku. Drsné video se šíří na sítích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rastatt

Videozáznam trvá 34 sekund a je to koncentrované násilí, píše server deníku Bild. Jsou na něm zachyceny dvě třináctileté dívky na nástupišti vlaku ve městě Rastatt, které brutálně mlátí 14letou oběť. Dívku málem ubily k smrti.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

Oběť kopou do obličeje a hlavy, i když bezvládně leží na zemi. Ten, kdo pozorně sleduje video, napočítá šest kopů plnou silou do hlavy. Šokující je nejen brutalita útoku, ale také to, že napadené nikdo z lidí nepomůže, nikdo nevolá policii. Mladí hororovou scénu nejen sledují, ale hlavně filmují a video hned zveřejňují na internetu.

Známé firmy

Brutálně zmlácená dívka je nakonec s těžkými zraněními převezena do nemocnice. Policie později zveřejňuje, že útočnice vzhledem k věku nejsou trestně odpovědné a policistům jsou dobře známé.

Podobné útoky se odehrály minulý víkend na třech různých místech. „Předpokládáme, že jde o stejné osoby,“ uvedl vrchní komisař Wolfgang Kramer. Případy se odehrály jako přes kopírák a chování lidí bylo stejné, nikdo nezavolal policii a napadeným nikdo nepomohl.

„Nyní jsme zahájili vyšetřování mimo jiné pro nebezpečné ublížení na zdraví, neposkytnutí pomoci a porušení osobnostních práv, protože čin byl natočen,“ uvedl státní zástupce Michael Klose (64).

Ze statistik Spolkového kriminálního úřadu vyplývá, že v roce 2021 spáchali mladí lidé ve věku 14 až 18 let v Německu o pět procent méně trestných činů. Statistici naopak zaznamenali růst trestné činnosti, a to o 9,7 procenta u dětí (do 14 let).

Dvě třináctileté děti se v Německu chystaly spáchat závažný zločin. Měly u sebe výbušniny

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám