Hlavní obsah

Dvě třináctileté děti se v Německu chystaly spáchat závažný zločin. Měly u sebe výbušniny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bavorská policie zadržela dvě třináctileté děti, u nichž zajistila výbušniny a další zakázané předměty, píše server týdeníku Focus. Děti jsou podezřelé, že plánovaly závažný zločin a měly dokonce vybrané místo, kde ho chtěly spáchat. Obě skončily na psychiatrické klinice.

Foto: Christian Mang, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Policii na oba potenciální pachatele upozornily zprávy na sociálních sítích. Na základě těchto zpráv potom provedla domovní prohlídku v okrese Neustadt an der Waldnaab, který sousedí s Českem. Při prohlídce se našly podomácku vyrobené výbušniny a další zakázané předměty.

Zabaveny byly také airsoftové zbraně, mobilní telefony a počítače. První informace uvádějí, že výbušniny byly nalezeny u jednoho z příbuzných dětí. Zatím nejsou důkazy, že by byl zapojen do plánů obou dětí nebo o nich věděl.

Výbušniny byly zneškodněny specialisty bavorského státního úřadu pro vyšetřování trestných činů. Vyšetřování případu pokračuje.

V Německu zatkli muže, který plánoval islamistický útok kyanidem a ricinem

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám