Hlavní obsah

Dva mrtví při srážce vlaků v Rakousku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SALCBURK

Při srážce vlaků u rakouského Salcburku zemřeli v sobotu dva lidé. Dalších 34 je zraněno, někteří jsou v kritickém stavu. Mezi oběťmi ani zraněnými nejsou žádní čeští občané, sdělilo české velvyslanectví ve Vídni.

Článek

Ještě hodinu po nehodě, ke které došlo krátce před polednem, se osm lidí nacházelo uvězněných v troskách a záchranné týmy se je snažily vyprostit. Mezi zraněnými je údajně i několik turistů ze zahraničí.

Příčiny nehody, při níž vykolejilo několik vagonů a nejméně tři z nich se převrátily, zatím nejsou známy. Podle prvních spekulací se oba vlaky měly potkat v blízkém Mühlbachu, strojvůdce jedné ze souprav však ze zatím nezjištěných důvodů na stanoveném místě nečekal a na jednokolejné trati pokračoval v jízdě.

Na místě zasahovaly vedle záchranářů také početné týmy hasičů a pracovníků Červeného kříže. Dopravní komunikace B156 byla podle sdělení rakouského automotoklubu ÖAMTC uzavřena.

Poslední vážnější železniční neštěstí se stalo v říjnu roku 2002, kdy si u Melku na východě země vyžádala srážka nákladního vlaku a drezíny čtyři mrtvé a dva vážně zraněné. Za zřejmě nejtragičtější neštěstí na železnici v Rakousku je označována srážka osobního vlaku s nákladním na nádraží ve štýrském Langenwangu, při níž přišlo o život 22 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám